Kangal wellness in Turkije

Kangal
Kangal wellness in Turkije. Turkije wellness vakantie met traditie. Turkije is met zijn talrijke warmwaterbronnen reeds uit vroegere jaren een toevluchtsoord voor wellness toeristen. De geschiedenis van de traditionele Turkse badhuis, de hamam dateert uit de Middeleeuwen. De meeste van de momenteel in gebruik zijnde hammams in Turkije zijn honderden jaren oud. Bepalend zijn de de strenge zuiverheidseisen van de islam. De bouw van de hammams zijn ontworpen volgens een vast patroon , aan de buitenkant zijn ze eenvoudig, maar aan de binnenkant, ziet u als bezoeker een overvloed aan marmer. Alleen in Istanbul vindt u meer dan 100 badhuizen, waar de sekses streng worden gescheiden. Een bezoek aan een lokale hammam is één van de heerlijkste ervaringen tijdens uw Turkije vakantie. Her verblijf in een typisch badhuis duurt zo'n twee uur. In het algemeen verloopt alles volgens een vast patroon: eerst zweet u zich op een hete steen zo'n 20 minuten uit, dit wordt gevolgd door een scrub met een stevige ruwe zijde of geitenhaar handschoen, tijdens de volgende stap wordt u van nek tot teen met natuurlijke olijfzeep ingesmeerd en voorzichtig gemasseerd. Tot slot volgt een olie massage waarin u zal worden "gekneed en uitgerekt." Wat volgt is duidelijk: u voelt zich als nooit tevoren ontspannen en herboren.
Zwemmen en relaxen, ontspannen met visjes. Tijdens uw wellness vakantie in Turkije blijft het natuurlijk niet alléén bij een hamman. Het land heeft meer dan 1000 warmwaterbronnen, waarvan de temperaturen variëren van 20 tot 100 ° C, waarvan de helende werking van de minerale bronnen in de oudheid reeds bekend was. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een flink aantal spa's en hotels hun wellness-en gezondheidsfaciliteiten gestaag zagen toenemen. Gasten kunnen afhankelijk van de aard van hun klachten een keuze maken uit zwavel-rijke bronnen, thermische modderbaden en klassieke warmwaterbronnen. De meeste baden zijn gelegen in het westen van Turkije en ze zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf Istanbul, Ankara en Izmir. De waarschijnlijk meest bekende kuuroord in het oostelijke land is Pamukkale, gelegen in het noordwesten van Anatolië. Een echt hoogtepunt is natuurlijk de witte kalksteenterrassen in Pamukkale. Ze behoren tot de meest bezochte plaatsen in Turkije. Tegenwoordig mag men niet meer baden in de terrassen, maar de hete bronnen bij de diverse Pamukkale hotels bieden een goed alternatief. In de buurt van de provincie hoofdstad Sivas in Centraal Anatolië, vindt u het kuurcentrum Kangal. Zijn zout en zwavelrijke water biedt talloze kleine vissen een levensruimte. De visjes zijn zeer nuttig en helpen bij de genezing van huidziekten, ze maken de huid schoon door er aan te knabbelen. Mensen uit de hele wereld bezoeken Kangal, om te profiteren van de hulp van de kleine "zwevende artsen".
De meeste grote hotels in Turkije hebben een privé hammam en bieden vele aantrekkelijke wellness arrangementen. In veel badhuizen zijn bijvoorbeeld ayurvedische behandelingen mogelijk.